Ginekološka ambulanta Preskar
Cesta krških žrtev 132c
( Prostori zdravstvenega doma )
8270 KRŠKO

NAROČITE SE >>

Na voljo smo vam:

ponedeljek: 13.00 - 20.00
torek: 7.00 - 15.00
sreda: 14.30 - 20.00
četrtek: 7.00 - 15.00
petek: 7.00 - 15.00

Čakalna doba 60 dni.

Moj blog

Ženski svet

Odrasle mlade ženske so v sodobnem svetu v težkem položaju. Pri 25 , 30 letih so zelo izobražene, samostojne, samozavestne , zelo razgledane, urejene na vznoter in na vzven, polne življenske energije, s pomembnim mestom v službi, imajo zdrave konjičke,družijo se v prijetnem okolju z istomislečimi prijateljicami, zavedajo se, kaj želijo in hodijo čvrsto po svoji življenski poti.

Že nekaj časa se ogledujejo po primernem življenskem sopotniku, a ga nikakor ne najdejo . Kamorkoli se ozrejo , povsod nezreli mamini sinkoti, ki jih zanimajo računalniške igre, droga, alkohol, življenje iz dneva v dan , posedanje za mizo s prižganim cigaretom , mamine sladice,nimajo časa za zmenek, bojijo se kakršnegakoli resnega odnosa, tudi spolnega, pred družinsko odgovornostjo pa pobegnejo s svetlobno hitrostjo ... Izjemoma lahko naletijo ženske na kakšno še ne ulovljeno barabo. V glavnem pa so moški več kot zadovoljni v svojem sanjskem svetu in so za njih vrstice le moteči dejavnik,ker jih spominjajo na odraslost.

Seveda se ženske zavedajo,da bodo težko naletele nekoč na nekoga, ki bo še bolj izobražen, še bolj poln energije, še bolj samozavesten, še bolj ... od njih. Hkrati pa še romantičen , pozoren, čuteč , najprej zaljubljen in nato ljubeč. A le tak jih lahko očara, z njim želi zapustiti svojo dobro utirjeno pot in se izstreliti nad oblake.”Ne , zaenkrat še ne bom spustila kriterijev ... Čakala bom na izjemo !”

Hočeš nočeš moramo priznati : opisane težave so posledica emancipacije, še več , so posledica prevlade žensk v sodobnem svetu nad moškim in so v komfliktu z naravnim redom, v katerem ima samec prvo besedo. Prav tu je srž problema : sodobna urejenost med spoloma vse bolj nasprotuje več 10 tisočletnim odnosom med spoloma pri ljudeh.

Postavi se vprašanje, zakaj so moški postali takšni in so v svojem nezrelem svetu popolnoma zadovoljni ?

Vse objave