Očesna ordinacija Preskar
Cesta krških žrtev 112
8270 KRŠKO

031 38 20 20

Na voljo smo vam:


Pon. : 7.30 – 14.00
Tor. : 7.30 – 14.00
Sre. : 15.00 - 20.00
Čet. : 7.30 – 14.00
Pet. : 7.30 - 13.00
vsak 1.pon.: 7.30h - 14h in 16h - 20h
vsako 1. soboto: 7.30h - 14h


Ordinacijski čas velja brez odmora za malico.

Splošni okulistični pregled

Splošni okulistični pregled je namenjen vsem z očesnimi težavami. Mnoga očesna obolenja v zgodnjih fazah potekajo prikrito. Pacienti z obolenji, kot so keratokonus, glavkom, degeneracija rumene pege ali odstop mrežnice, na pregled pogosto pridejo šele v fazi izrazitega poslabšanja vida, ko so v očesu že nastale nepopravljive okvare. Da bi bilo takšnih primerov čim manj, redne kontrolne preglede pri okulistu priporočamo vsem z novonastalimi očesnimi težavami kot tudi tistim, ki že imajo ugotovljeno kakšno očesno obolenje ali se zdravijo zaradi bolezni, ki lahko negativno vplivajo na oči (sladkorna bolezen, povišan krvni tlak). Za uspešno zdravljenje je ključnega pomena zgodnje odkrivanje.

Na splošnem okulističnem pregledu lahko ugotovimo morebitne bolezenske spremembe na očeh, pa tudi sume na nekatera druga bolezenska stanja v telesu. Natančno pregledamo sprednje predele očesa in očesno ozadje z mrežnico z biomikroskopom ter izmerimo očesni tlak. Če na očesu opazimo kakršna koli znamenja nepravilnosti, odvisno od suma na vrsto obolenja naredimo še dodatne specialne očesne preiskave – testiranje barvnega vida, vidnega polja, globinskega vida, meritev roženične topografije, debeline roženice, gonioskopijo (pregled očesnega zakotja), slikanje očesnega ozadja, OCT analizo rumene pege ter vidnega živca z analizo živčnih vlaken.

POMEMBNO:
Za splošni okulistični pregled je potrebna veljavna napotnica osebnega zdravnika, v nasprotnem primeru je pregled samoplačniški. V kolikor je izveden pregled očesnega ozadja pri široki zenici, pacient 4 ure ne sme upravljati z motornimi vozili, saj je vid v tem času čas zamegljen.